Zeleninový hrniec s klobásou

Potrebujeme:

500 g kelu, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 2 lyžice oleja, 100 g mrkvy, 100 g zeleru, 80 g paradajok, 80 g polohrubej múky, vegeta, soľ, mleté čierne korenie, 100 g klobásy, 100 g bieleho jogurtu, petržlenová vňať

Ako na to:

Očistený kel zbavíme hlúbovitých častí a pokrájame na rezance. Na oleji opražíme očistenú nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme očistený pokrájaný cesnak a premiešame. Pridáme kel, očistený pokrájaný zeler, očistenú pokrájanú mrkvu, osolíme, podlejeme vodou a dusíme do polomäkka.
Paradajku a klobásu pokrájame, vložíme do zeleniny, podľa potreby podlejeme vodou a privedieme do varu. Múku ochutíme vegetou, pridáme trochu vody a vymiešame polotuhé cestíčko.
Lyžičkou z cestíčka vykrajujeme malé halušky, vkladáme do vriacej zeleniny a za občasného miešania uvaríme domäkka. Pred podávaním dáme do každej porcie lyžicu jogurtu a ozdobíme petržlenovou vňaťou.

09.07.2012

Podobné recepty