Kocky s kukuricou
400 g bravčového mäsa (pliecko alebo stehno), 1 lyžica masti, 1 cibuľa, 1 paprika, 2 konzervy sterilizovanej kukurice, 40 g údenej prerastenej slaniny, 2 paradajky, 1 lyžička kryšt. cukru, petržlenová vňať, soľ, mleté čierne korenie, mäsový vývar podľa potreby
Ako na to:Mäso nakrájame na kocky, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a opražíme v masti na panvici zo všetkých strán. Pridáme očistenú nadrobno pokrájanú cibuľu a papriku. Všetko spolu opražíme, podlejeme vodou a udusíme do polomäkka.
Údenú prerastenú slaninu pokrájame na kocky, opečieme a dáme na pekáč. Vložíme mäso, zmiešame s kukuricou, pokrájanými paradajkami, cukrom a soľou. Podľa potreby podlejeme vývarom a necháme v rúre pri teplote 180 °C dopiecť asi 15 minút.
Pred podávaním posypeme najemno posekanou petržlenovou vňaťou.