Škrabané bifteky

Potrebujeme:

600 g čistej sviečkovice, 100 g masti, 1 až 2 lyžice vody, 1 cibuľa, soľ, mleté čierne korenie

Ako na to:

Mäso odblaníme a naškrabeme ho nožom alebo zomelieme. Naškrabané mäso je šťavnatejšie ako mleté. Všetky zvyšky, žilky a šľachy dáme vyvariť do polievky.
Do mäsa prilejeme vodu, pridáme postrúhanú cibuľu, soľ, mleté čierne korenie a mäso premiešame, najlepšie rukami. Necháme ho chvíľu odstáť.
Navlhčenou rukou sformujeme placky, hrubé asi 1,5 cm a rýchlo ich opekáme po oboch stranách do zlatista ako pravé bifteky, celkovo 6 až 8 minút. Podávame ich len so šťavou alebo ich vyberieme, šťavu poprášime lyžicou múky, prudko opražíme, podlejeme, rozvaríme a bifteky ňou prelejeme. Podávame s rovnakými prílohami ako pravé bifteky.

15.07.2012

Podobné recepty