Korzický zeleninový šalát
200 g sterilizovanej fazuľky, 100 g zeleninovej papriky, 200 g rajčiakov, 1 cibuľa, 50 g sterilizovaného hrášku, 2 lyžice olivového oleja, 1 lyžica bieleho ovocného octu, soľ, bazalka, mleté čierne korenie, zelená petržlenová vňať, šťava z polovice citróna
Ako na to:Fazuľku scedíme a pokrájame na menšie kúsky, papriku očistíme, zbavíme jadrovníka a pokrájame na pásiky. Rajčiaky sparíme, ošúpeme, zbavíme jadierok a pokrájame na tenké rezance. Očistenú cibuľu pokrájame nadrobno.
Pripravenú zeleninu spolu so scedeným hráškom dáme do misy a zalejeme nálevom, ktorý si pripravíme z oleja, octu, zo soli, bazalky a mletého čierneho korenia.
Šalát pred podávaním posypeme posekanou zelenou petržlenovou vňaťou a pokvapkáme citrónovou šťavou.