Domáce talianske cestoviny s pestom

Potrebujeme:

2,5 pohára hladkej múky špeciál (2,5 dcl), 1 celé vajíčko, 10-15 dkg tvrdého syra, soľ, vlažnú vodu

Ako na to:

Cesto si pripravíme spojením hladkej múky, vajíčka nastrúhaného syru a vlažnej vody. Dobre vymiesime a necháme odležať.
Cesto rozváľkame na pomúčenej doske do obdĺžniku, prekrojíme po dĺžke cesta, položíme na seba a ostrým nožom krájame dlhé rezance. Hotové premiešavame chvíľu medzi prstami na pomúčenej doske a necháme trošku obschnúť. Vyvaríme v dostatočnom množstve osolenej vody. Polejeme trochou olivového oleja a vmiešame bazalkové pesto s paradajkami. Trošku osolíme. Posypeme postrúhaným syrom.

14.09.2008

Podobné recepty