Závin s mäsovo-vajcovou plnkou
200 g lístkového cesta, 200 g mletého hovädzieho mäsa, 2 lyžice oleja, 150 g póru, 2 vajcia uvarené natvrdo, 1 červená paprika, soľ, mleté čierne korenie, mak alebo rasca na posypanie
Ako na to:Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske do tvaru štvorca na hrúbku 3 mm.
V panvici zohrejeme olej, pridáme mleté mäso a za stáleho miešania opražíme. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, pridáme umytý pokrájaný pór, ošúpané pokrájané vajcia a premiešame.
Plnku rozložíme na pripravené cesto, boky uzavrieme, cesto zvinieme a uložíme na vodou opláchnutý plech.
Posypeme makom alebo rascou a vo vyhriatej rúre upečieme dozlatista.