Rezy z piškót
2 balíčky dlhých piškót (alebo 3 balíčky okrúhlych piškót), 500 ml mlieka, um (podľa chuti)
Krém: 200 g masla, 3 žĺtka, 3 lyžice práškového cukru, 150 g orechov (alebo mandlí), 250 ml šľahačkovej smotany
Piškóty namáčame po jednej do mlieka, do ktorého sme mohli priliať trošku umu. Ukladáme ich na podlhovastú misu alebo tácku tesne vedľa seba.
Natrieme na ne pripravený krém a naň uložíme druhú vrstvu piškót. Postup opakujeme, kým neminieme všetok krém. Celé rezy (aj boky) natrieme ušľahanou šľahačkou a nahusto posypeme mletými orechmi alebo mandľami. Vrch ozdobíme šľahačkou a orechmi (mandľami).
Krém: Maslo s práškovým cukrom vymiešame nad parou do penista, pridáme žĺtka, trocha umu a znovu vymiešame. Nakoniec primiešame najemno pomleté orechy alebo mandle.