Rezy z piškót

Potrebujeme:

2 balíčky dlhých piškót (alebo 3 balíčky okrúhlych piškót), 500 ml mlieka, um (podľa chuti)
Krém: 200 g masla, 3 žĺtka, 3 lyžice práškového cukru, 150 g orechov (alebo mandlí), 250 ml šľahačkovej smotany

Ako na to:

Piškóty namáčame po jednej do mlieka, do ktorého sme mohli priliať trošku umu. Ukladáme ich na podlhovastú misu alebo tácku tesne vedľa seba.
Natrieme na ne pripravený krém a naň uložíme druhú vrstvu piškót. Postup opakujeme, kým neminieme všetok krém. Celé rezy (aj boky) natrieme ušľahanou šľahačkou a nahusto posypeme mletými orechmi alebo mandľami. Vrch ozdobíme šľahačkou a orechmi (mandľami).

Krém: Maslo s práškovým cukrom vymiešame nad parou do penista, pridáme žĺtka, trocha umu a znovu vymiešame. Nakoniec primiešame najemno pomleté orechy alebo mandle.

23.07.2012

Podobné recepty