Bravčové stehno na zelenine
750 g bravčového stehna, soľ, 150 g mrkvy, 1 petržlen, 50 g zeleru, 4 sladkokyslé uhorky, 100 g šunkovej salámy, 1 cibuľa, olej, 3 zrnká nového korenia, mleté čierne korenie, 150 ml smotany na varenie, 1 lyžica múky, ocot, cukor
Ako na to:Bravčové stehno prešpikujeme kúskami očistenej mrkvy, pásikmi uhorky, osolíme a prudko opečieme na rozohriatom oleji zo všetkých strán.
Pridáme očistenú pokrájanú cibuľu, nové korenie, podlejeme vodou a dusíme do polomäkka.
Očistenú zeleninu postrúhame na hrubšom strúhadle a spolu s pokrájanými uhorkami pridáme k mäsu. Ochutíme mletým čiernym korením, podľa potreby podlejeme vodou a udusíme domäkka. Potom mäso vyberieme, pokrájame na plátky a uložíme na teplé miesto.
Omáčku zahustíme smotanou premiešanou s múkou, ochutíme cukrom, octom a za občasného miešania necháme chvíľu povariť.
Do hotovej omáčky pridáme pokrájanú šunkovú salámu, premiešame a prelejeme ňou mäso.