Maková zmrzlina s jahodovou omáčkou

Potrebujeme:

5 vajec, 180 g kryštálového cukru, 500 ml smotany na šľahanie, 100 g mletého maku, 300 g jahôd, 50 g kryštálového cukru, 50 ml vody

Ako na to:

Vo vodnom kúpeli vyšľaháme žĺtka s cukrom do hustej peny. Z bielkov vyšľaháme hustý sneh a tiež vyšľaháme šľahačku, ktorú spolu so snehom opatrne vmiešame do peny zo žĺtkov a pridáme aj mak.
Vložíme do formy, napr. na srnčí chrbát a dáme stuhnúť do chladničky.
Na omáčku si pripravíme z cukru a vody cukrový sirup. Pridáme nakrájané jahody a krátko povaríme. Omáčku môžeme rozmixovať alebo nechať s kúskami jahôd.

25.07.2012 | autor:

Podobné recepty