Šľahačková torta

Potrebujeme:

Cesto: 3 vajcia, 4 PL kryšt.cukru, 3 PL kakaa, 3 PL polohr.múky, 2 lyžičky prášku do pečiva
Plnka: 40 g masla, 40 g hlad.múky, 2 dcl mlieka, 120 g masla, 150 g prášk.cukru, 3 PL kakaa
Čokol.šľahačka: 200 g bielej čokolády, 4 dcl smotany na šľahanie, 2 stužovače šľahačky

Ako na to:

Cesto: Vajcia vyšľaháme s cukrom. Pridáme múku, kypriaci prášok, kakao a spolu premiešame. Cesto dáme do tortovej formy a upečieme. Po upečení ho pokvapkáme ovoc.šťavou, napr. sirupom. Potrieme plnkou a vyšľahanými čokol. ľahačkami. Posypeme strúhanou čokoládou.
Plnka: Na masle opražíme múku a zalejeme ju mliekom (ako zásmažku). Za stáleho miešania uvaríme hustú kašu a necháme vychladnúť. Maslo vymiešame s prášk.cukrom. Pridáme kakao, vychladnutú kašu a premiešame.
Šľahačka: Kúsky bielej čokolády rozpustíme v smotanách na šľah. nad parou. Premiešame, po vychladnutí dáme na 2 hod. do chladničky. Potom vyšľaháme spolu so stužovačmi dotuha.

14.09.2008

Podobné recepty