Sladké rožky

Potrebujeme:

1/2 kg múky, 30 g droždia, 60 g cukru, 4 dcl mlieka, 50 g masla, 60 g masla, 1 vajce, 50 g kryšt. cukru, soľ

Ako na to:

Do preosiatej múky dáme droždie rozmiešané s cukrom, zalejeme vlažným mliekom, pridáme roztopené maslo a soľ.
Dobre vypracujeme na hladké cesto, z ktorého urobíme 4 bochníky. Necháme asi 1 hodinu kysnúť na pomúčenej doske. Rozvaľkáme ho na hrúbku asi 2 mm a pokrájame na rovnaké pásy široké 10 až 12 cm, z ktorých nakrájame nožom alebo ostrôžkou rovnaké trojuholníky.
Potrieme ich roztopeným maslom, stlačíme do širšej strany k hrotu a sformujeme rožteky. Potrieme roztopeným maslom, posypeme kryšt. cukrom a pečieme v stredne vyhriatej rúre.

02.08.2012

Podobné recepty