Teľacie mäso na šampiňónoch

Potrebujeme:

600 g teľacieho mäsa na dusenie, 1 väčšia cibuľa, 1 strúčik cesnaku, olej, 150 g čerstvých šampiňónov, 1 dcl bieleho vína, soľ, mleté čierne korenie, štipka mletého muškátového orieška, 50 g sterilizovaného hrášku, 1,5 dcl smotany, 1 lyžica maizeny

Ako na to:

Teľacie mäso pokrájame na kocky a prudko opečieme na troche oleja. Pridáme očistenú nadrobno pokrájanú cibuľu, ošúpaný pretlačený cesnak, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a za stáleho miešania krátko opražíme.
Podlejeme trochou vody, vínom a prikryté dusíme takmer domäkka. Šampiňóny očistíme, pokrájame na plátky, pridáme k mäsu, ochutíme muškátovým orieškom a udusíme domäkka.
V smotane rozmiešame maizenu, ktorú vylejeme na mäso. Potom pridáme hrášok a za stáleho miešania krátko povaríme. Podávame s varenými cestovinami.

11.08.2012

Podobné recepty