Srdiečko Valentín
250 g polohrubej múky, 1 vajce alebo žĺtok, 90 g práškového cukru, 160 g masla, citrónová kôra, pikantný džem, kokosové vločky, na ozdobu cukríky „perličky“
Poleva: 120 g práškového cukru, 1/2 bielka, 2 lyžičky ríbezľového džemu, 2-3 lyžičky citrónovej alebo pomarančovej šťavy
Múku, vajce, práškový cukor, maslo a citrónovú kôru vypracujeme na cesto a necháme cez noc odležať.
Na doske vyvaľkáme placku 3-4 mm hrubú, z ktorej vykrajujeme srdiečka. Dáme na plech a upečieme do ružova.
Po vychladnutí potrieme džemom, zlepíme vždy dve k sebe a potom máčame v poleve a obalíme v kokose. Ozdobíme „perličkami“.
Dáme na plech a v stredne vyhriatej rúre necháme zaschnúť.