Polievka s karí
600 g hovädzieho mäsa, 350 g zeleninovej cibule, 1 lyžica bravč. masti, 1 lyžica múky, 1 lyžička soli, 1 kyslé jablko, 2 lyžice karí korenia, 1 lyžica ml. sladkej papriky, štipka cukru, 1 žltá paprika, 0,2 l kyslej smotany
Ako na to:Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na kocky. Cibuľu ošúpeme a nadrobno pokrájame.
Masť rozohrejeme a opečieme v nej kocky mäsa. Pridáme cibuľu a opražíme do sklovita. Mäso zaprášime múkou, dobre premiešame a postupne prilejeme 1 l vody.
Jablko ošúpeme, rozštvrtíme, vykrojíme jadrovník a nastrúhame do polievky. Pridáme koreniny, všetko dobre zamiešame a polievku necháme pod pokrievkou 1 hodinu pomaly variť.
Papriku nakrájame na kocky. Pokrájanú papriku dáme do polievky 10 minút pred ukončením varenia. Pred podávaním na ňu dáme kyslú smotanu.