Štrúdľa na grile

Potrebujeme:

600 g lístkového cesta, 120 g kryšt. Cukru, 1 g škorice, 50 g vlašských orechov, 1000 g jabĺk, 2 vajcia, 20 g strúhanky, 100 g hladkej múky, 80 g hrozienok, 30 g vanilkového cukru, 100 g cukru múčka, 50 g Umu

Ako na to:

Jablká umyjeme, olúpeme a nakrájame na plátky. Pridáme cukor, škoricu, hrozienka namočené v rume, vanilkový cukor a sekané vlašské orechy. Lístkové cesto rozvaľkáme na obdĺžnik a na posyp používame hladkú múku, aby sa cesto nelepilo. Takto pripravené cesto najskôr zľahka posypeme strúhankou, a potom vŕšime do stredu cesta jablkovú zmes. Zabalíme. V priebehu balenia potierame okraje rozšľahaným vajcom, aby cesto dobre držalo pri sebe. Preložíme na papier na pečenie. Nakoniec celú štrúdľu potrieme rozšľahaným vajcom a hornú stranu poprepichujeme v niekoľkých miestach vidličkou. Dáme do vyhriateho grilu a pečieme. Po upečení posypeme cukrom múčka.
Na prípravu štrúdle využijeme metódu nepriameho grilovania počas približne 20tich minút, kým bude štrúdľa do zlatista prepečená.

20.08.2012

Podobné recepty