Prírodná roštenka na hubách
400 g hovädzieho mäsa (nízka roštenka), 30 g oleja alebo masti, 1 menšia cibuľa, 20 g sušených alebo 100 g čerstvých húb, 10 g hladkej múky, mleté čierne korenie, drvená rasca, soľ
Ako na to:Roštenku umyjeme, osušíme, narežeme na plátky a naklepeme. Okraje narežeme, osolíme a prudko z oboch strán opečieme na masti.
Na masti udusíme nadrobno posekané sparené huby s očistenou a na kocky pokrájanou cibuľou, pridáme k nim opražené rezne a za podlievania vodou dusíme do mäkka.
Šťavu zahustíme hladkou múkou rozhabarkovanou vo vode a povaríme. Okoreníme mletým čiernym korením a drvenou rascou. Podávame so zemiakmi, knedľou, cestovinami, dusenou ryžou alebo haluškami.