Zeleninové fašírky (brokolicovo-karfiolové)
brokolicu a karfiol (spolu cca 350g), staršie žemle 2, cca 0,5 dcl mlieka, ovsené vločky 2-3 PL, 3 vajcia, cibuľu, cesnak, soľ, čierne korenie a strúhanku na obalenie
Ako na to:Brokolicu/karfiol rozoberieme na ružičky a uvaríme v slanej vode. Do misky nakrájame žemle/rožky, pridáme ovsené vločky, zalejeme teplým mliekom a necháme rozmočiť. Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno.
Uvarenú a scedenú brokolicu nakrájame na malé kúsky, pridáme cibuľu, cesnak, zmes zo žemlí, vajcia, ochutíme a rozmiešame. S uvareným karfiolom urobíme to isté. Pridáme tiež všetky prísady.
Z brokolicovo-karfiolovej zmesy tvarujeme oválne fašírky. Obalíme ich v strúhanke a vyprážame na oleji.