Pestrá polievka
400 g zemiakov, 800 ml zeleninového vývaru, 200 g mrazeného hrášku, 100 g póru, 100 g mrkvy, mletý muškátový oriešok, mletá rasca, soľ, 100 ml smotany na varenie, 1 lyžica oleja
Ako na to:Zemiaky očistíme a pokrájame na kocky. Uvaríme domäkka so zeleninovým vývarom. Časť zemiakov vyberieme a zvyšok rozmixujeme.
Pór a mrkvu očistíme a pokrájame na kolieska. Na oleji opražíme kolieska mrkvy, prikryjeme a za občasného premiešania dusíme 10 minút. Ku koncu dusenia pridáme kolieska póru a ešte krátko restujeme.
Do udusenej zeleniny pridáme hrášok a uvarené kocky zemiakov, dochutíme mletým muškátovým orieškom, posypeme mletou rascou, osolíme a niekoľko minút ešte podusíme.
Nakoniec prilejeme vývar rozmixovaný so zemiakmi, zjemníme smotanou a povaríme.