Kuracia Tikka Masala
675 g kuracích rezňov bez kože
6 lyžíc pasty tikka
4 lyžice bieleho jogurtu
2 lyžice rastlinného oleja
1 nasekaná cibuľa
1 rozdrvený strúčik cesnaku
2,5 cm čerstvého zázvoru
1 čerstvá zelená chilli paprička bez semienok
1 lyžica paradajkového pretlaku
1 lyžica mletých mandlí
250 ml vody
3 lyžice ghí alebo rozpusteného masla
1/4 šálky plnotučnej smotany
1 lyžica citrónovej šťavy
Lístky čerstvého koriandru, biely jogurt a rímsky kmín na ozdobu
Mäso nakrájajte na kocky. Polovicu pasty tikka a jogurt dajte do misy
a premiešajte s mäsom. Nechajte 20 minút marinovať. Na omáčku tikka
rozpáľte olej a a usmažte v ňom cibuľu, cesnak, zázvor a chilli. Pridajte
zvyšnú tikka pastu a smažte. Pridajte pretlak, mandle a vodu. Napichajte
kocky mäsa na špajle. Rozohrejte gril. Mäso potrite rozpusteným maslom
a grilujte asi 15 minút. Občas otočte a potrite maslom. Omáčku tikka
rozmixujte v mixéri dohladka. V hrnci zmiešajte omáčku so smotanou
a citrónovou šťavou. Ugrilované kocky kuraťa stiahnite zo špajlí a pridajte
do omáčky. Zľahka poduste. Ozdobte koriandrom a jogurtom a podávajte
horúce na chlebe naan.