Škoricové hviezdičky
500 g mletých mandlí, 4 bielka, 450 g práškového cukru, 2 lyžičky mletej škorice, 1 lyžica čerešňovice (cherry brandy), kryšt. cukor na posypanie dosky, práškový cukor na ozdobu
Ako na to:Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého pomaly zapracujeme práškový cukor. Pridáme pomleté mandle, škoricu a čerešňovicu (cherry brandy). Rýchlo všetko premiešame a takto pripravené cesto necháme v chladničke odpočívať 1 hodinu.
Pracovnú dosku posypeme kryšt. cukrom, cesto vyvaľkáme na plát hrubý 4 mm a formičkami vykrajujeme hviezdičky rôznej veľkosti. Poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a necháme niekoľko hodín (najlepšie cez noc) odpočívať pri izbovej teplote.
Škoricové hviezdičky pečieme 10 min. v rúre vyhriatej na 160 °C. Vychladnuté posypeme práškovým cukrom.