Srnčí chrbát na červenom víne
1 kg srnčieho chrbta, 50 g údenej prerastenej slaniny, soľ, mleté čierne korenie, 40 ml oleja, mletá červená paprika, 2 cibule, 2 mrkvy, 2 zrnká borievok, 1 dcl červeného vína, 0,25 l kyslej smotany, 1 lyžička maizeny
Ako na to:Mäso umyjeme, odblaníme, prešpikujeme úzkymi prúžkami prerastenej slaniny, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a na oleji z jednej strany prudko opečieme.
Potom mäso obrátime, posypeme ho mletou červenou paprikou, pridáme očistenú pokrájanú cibuľu, mrkvu a zrnká borievok. Prikryjeme a za občasného podlievania horúcou vodou udusíme.
Mäkké mäso vyberieme, šťavu podlejeme červeným vínom, pridáme smotanu, v ktorej sme rozhabarkovali maizenu, dobre povaríme a omáčku rozmixujeme. Mäso pokrájame, uložíme na misu a podlejeme omáčkou. Podávame s knedľou.