Praženica bylinková Mihalov
25 g masla, 1 šalotka, 2 plátky slaniny, 6 vajec, väčšia hrsť krájaných hríbov, 2 tavené syry (trojuholník), 70 g syru Cheddar syr (alebo iný tvrdý syr), 1 čaj, oregano (sušené), 6 lístkov bazalky balkónovej s väčšími lístkami (aj sušená), soľ, čierne korenie
Ako na to:Maslo roztopíme na panvici a pridáme na menšie kocky nakrájanú šalotku. Tu speníme a pridáme hríby, ktoré okoreníme soľou a čiernym korením. Necháme dusiť asi 8 min. Predtým ako huby dodusíme, pridáme ešte slaninu a tavený syr. Syru trochu pomôžeme varechou, ak je príliš tuhý.
Prilejeme vajcia, ktoré okoreníme soľou, čiernym korením a oreganom. Praženicu neustále miešame, aby bola redšia aj pri servovaní. Pred koncom pridávame bazalku. Na tanieri ju dochutíme strúhaným cheddarom, alebo iným tvrdým syrom.
Odporúčam krájať malé kúsky ingrediencií a zachovať redšiu praženicu, takto dosiahnete na jazyku rozplývajúcu sa parádu.