Srbské bravčové mäso
400 g bravčového mäsa (karé alebo stehno), 20 g masti, 40 g cibule, 2 paradajky, 2 zelené papriky, 2 dcl smotany, 10 g hladkej múky, mletá červená sladká paprika, mleté čierne korenie, soľ
Ako na to:Bravčové mäso umyjeme, osušíme v utierke a rozdelíme na 4 rezne. Rezne jemne naklepeme a na rozpálenej masti z oboch strán prudko opečieme.
Opečené mäso vyberieme, do masti dáme očistenú cibuľu pokrájanú nadrobno, ktorú opražíme dozlatista, pridáme mletú červenú sladkú papriku, mleté čierne korenie a na rezance pokrájanú umytú zelenú papriku.
Všetko zaprášime hladkou múkou, pridáme pokrájané paradajky, opražené rezne a soľ, trochu podlejeme horúcou vodou a dusíme domäkka.
Keď je mäso mäkké, znovu ho vyberieme, do šťavy prilejeme za stáleho miešania smotanu s rozhabarkovanou hladkou múkou, povaríme a do hotovej šťavy vložíme udusené rezne.
Podávame s varenými zemiakmi, cestovinou alebo ryžou.