Zapekaná bravčovina so zeleninou

Potrebujeme:

400 g bravčového mäsa z pliecka, 80 g ryže, 60 g masti, 5 väčších zelených paprík, 1 cibuľa, soľ, mleté čierne korenie, múka a masť na formu, 300 g rajčiakov, 2 dcl kyslej smotany

Ako na to:

Mäso umyjeme, pokrájame a zomelieme. Zomleté mäso spolu s ryžou na 40 g masti popražíme.
Na zvyšku masti udusí očistenú, na kolieska pokrájanú papriku a nadrobno pokrájanú cibuľu. Pridáme soľ a mleté čierne korenie.
Pekáč vymastíme, vysypeme múkou, poukladáme pokrájané rajčiaky, na ne dáme udusenú paprikovú zmes, a potom mäso s ryžou. Celé osolíme, zalejeme kyslou smotanou a v rúre pri miernej teplote pečieme asi 30 minút.

13.10.2012

Podobné recepty