Morčacina na šampiňónovej omáčke
500 g morčacieho mäsa (alebo iné mäso), 1 cibuľa, 400 g sterilizovaných šampiňónov (aj s nálevom), vegeta, mletá rasca, olej, voda na podliatie, 250 ml smotany, hladká múka, cestovina podľa chuti, mleté čierne korenie
Ako na to:Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme ml. rascu a pokrájané šampiňóny. Chvíľu podusíme, potom pridáme umyté a na menšie kúsky nakrájané mäsko. Zakryté dusíme asi pol hodiny, občas premiešame.
Zalejeme cca 250 – 300 ml vody a časťou nálevu zo šampiňónov, ktorý sme si odložili. Varíme asi 20 min.
Smotanu vymiešame s hl. múkou (asi 1 PL) dohladka. Pomaly, za stáleho miešania, ju vylejeme do hrnca, dobre rozmiešame a ešte chvíľu povaríme. Ochutíme vegetou, soľou a mletým čiernym korením. Podávame s uvarenou cestovinou.