Kuracie stehná so šampiňónovou plnkou
kuracie stehná, korenie na kurča, soľ, maslo, petržlenovú vňať
Plnka: 2-3 staršie rožky alebo žemle, 2 dcl mlieka, veľkú cibuľu, 3-4 strúčiky cesnaku, 2 vajcia, konzervu šampiňónov, mletú červenú papriku, petržlenovú vňať, bylinkovú soľ, mleté čierne korenie¨
Kuracie stehná umyte, osoľte, okoreňte korením na kurča, dajte na vymastený plech, posypte petržlenovou vňaťou, pridajte kúsok masla, zakryte alobalom a dajte piecť na 3/4 hodinky.
Za ten čas urobte plnku: Do väčšej misy nakrájajte dva-tri staršie rožky alebo žemle, pridajte mlieko, rožky namáčajte do mlieka, ďalej pridajte nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, šampiňóny, vajíčka, mletú červenú papriku, soľ alebo bylinkovú soľ, petržlenovú vňať a mleté čierne korenie.
Po 3/4 hodine pečenia kurča vyberte z rúry, popichajte vidličkou, navrstvite pripravenú plnku, opäť prikryte alobalom a pečte ďalšiu 3/4 hodinku. Pred dopečením stiahnite alobal, a nechajte zapiecť dochrumkava vrch plnky.
Podávajte so zemiakmi, ryžou, šalátom, podľa Vašej chuti. Zbohom.12. Kurča chutilo naozaj dobre. Aj Vám brú chuť.