Makaróny so smotanovou omáčkou
300 g makarónov uvarených v osolenej vode, 2 lyžice oleja, 1 cibuľa, 100 g mrkvy, 50 g zeleru, 150 g póru, soľ, mleté čierne korenie, 1/2 kocky zeleninového bujónu, 1 dcl smotany, 1 lyžička škrobovej múčky, 50 g tvrdého syra
Ako na to:Uvarené makaróny dáme do misy, pokvapkáme niekoľkými kvapkami oleja a premiešame.
Na zvyšnom oleji opražíme očistenú nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme očistený na pásiky pokrájaný zeler, očistenú pokrájanú mrkvu, podlejeme vodou, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a krátko podusíme.
Pór umyjeme, pokrájame, pridáme k zelenine spolu s rozdrveným zeleninovým bujónom a udusíme domäkka.
V smotane rozmiešame škrobovú múčku, vylejeme na zeleninu a krátko povaríme. Omáčku vylejeme na makaróny, premiešame, rozdelíme na taniere a posypeme postrúhaným syrom.