Segedínsky guláš
Bravčové mäso, cibuľa, olej, 1 kg kyslej kapusty, smotana na varenie, mletá červená paprika, hladká múka
Ako na to:Nadrobno nakrájanú cibuľu orestujeme na oleji, pridáme na kocky nakrájané a umyté mäso, pomiešame a dusíme.
Keď mäso pustí svoju šťavu pridáme ml. červenú papriku a ešte chvíľu podusíme. Potom pridáme kyslú kapustu aj so šťavou, dolejeme ešte trocha vody a necháme variť. Po zovretí šťavu skúsime a ak sa nám zdá byť kyslá, dolejeme ešte trocha vody a necháme znova variť. Varíme, až kým mäso a kapusta nezmäknú.
Nakoniec do guláša vylejeme rozhabarkovanú zmes smotany a hladkej múky. Premiešame a necháme opäť prejsť varom. V prípade potreby dochutíme. Podávame s knedľou alebo s chlebom.