Zapekané bravčové karé
bravčové karé, cibuľa, cesnak, vajcia, strúhanka, koreniny (soľ, vegeta, červená mletá paprika, chilli, mleté čierne korenie)
Ako na to:Karé narežeme na rezne, ktoré naklepeme. Rezne potom obalíme v strúhanke a rozšľahaných vajciach.
V panvici rozpálime olej a prudko na ňom rezne opečieme. Po opečení mäso vložíme do zapekacej nádoby a do výpeku v panvici pridáme na kúsky pokrájanú cibuľu a cesnak. Po orestovaní, zmes posypeme koreninami a zalejeme vodou. Necháme prejsť varom a následne zmes vylejeme na rezne v zapekacej nádobe.
Dáme piecť do rúry, ktorú sme si predhriali na 180 °C. Pečieme cca 30 min. Zapekané karé podávame s ryžou alebo zemiakmi a zaváranými uhorkami.