Kapustnica
3 cibule, 500 g kyslej kapusty, 3 lyžice masti, 30 malých klobások, 3 lyžice mletej sladkej papriky, 500 g údeného mäsa, 50 g sušených húb, 3 l vývaru, 1 lyžička rasce, soľ, korenie
Ako na to:Sušené huby si vopred namočíme a prekrojíme ich. Mäso očistíme a nakrájame nadrobno. Cibuľu ošúpeme a nasekáme najemno. Kapustu scedíme a pokrájame, rôsol nevylievame.
Na masti speníme cibuľu, pridáme mäso, osolíme, pridáme rascu, ml. papriku a opražíme. Zalejeme vývarom a krátko povaríme. Vložíme pokrájanú kapustu, rôsol z kapusty a vodu, pridáme namočené nadrobno pokrájané huby. Všetko povaríme spoločne do mäkka.
Nakoniec dochutíme podľa potreby soľou a korením. Klobásy ugrilujeme na rošte z oboch strán a vložíme do hotovej polievky. Ozdobíme kyslou smotanou.
Doba prípravy: 15 minút
Doba varenia vo wok panvici: 40 minút