Boršč

Potrebujeme:

100 g hovädzieho mäsa, soľ, 10 g oleja, 10 g cibule, 20 g koreňovej zeleniny, 30 g hlávkovej kapusty, 20 g červenej repy, 10 g rajčiakového pretlaku, nové celé a mleté čierne korenie, bobkový list, 50 g kyslej smotany, 5 g hladkej múky, ocot

Ako na to:

Umyté hovädzie mäso dáme variť do studenej osolenej vody. Na oleji opražíme pokrájanú cibuľu, pridáme očistenú, na rezance pokrájanú koreňovú zeleninu, hlavkovú kapustu, červenú repu, rajčiakový pretlak, nové a mleté korenie, bobkový list a zalejeme vývarom z uvareného, pokrájaného mäsa a dovaríme.
Uvarené mäso vložíme do polievky a zahustíme ju smotanou, v ktorej sme rozmiešali múku a ešte krátko povaríme. Dochutíme octom.

26.10.2012

Podobné recepty