Zemiaky na kyslo so sekanou a vajíčkom
4-5 zemiakov, 1 cibuľa, 250 ml smotany na varenie, soľ, ml. čierne korenie, vegeta, bobkový list, ocot, hladká múka, opečená klobása, sekaná alebo fašírka, vajíčko
Ako na to:Očistené a na kocky nakrájané zemiaky dáme variť spolu s ošúpanou cibuľou. Ochutíme ml. čiernym korením, vegetou, soľou a 1-2 bob. listami.
Keď sú zemiaky mäkké, prilejeme smotanu, v ktorej sme rozmiešali cca 1 PL hladkej múky. Premiešame a necháme prejsť varom. Potom odstavíme, ochutíme octom a prip. korením a soľou.
Sekanú nakrájame a z oboch strán opečieme na panvici s trochou oleja.
Zemiaky na kyslo podávame so sekanou a vajíčkom uvareným natvrdo.