Kokosové oblátkové rezy
4 tortové oblátky, marhuľový lekvár, piškóty, pomarančový sirup
Krém: 200 ml mlieka, 1 vanilínový cukor, 200 g kryšt. cukru, 1 balíček strúhaného kokosu, 250 g stuženého tuku
Jednu oblátku potrieme lekvárom a prikryjeme druhou. Na ňu dáme polovicu krému a poukladáme naň piškóty namočené v pomarančovom sirupe.
Na piškóty natrieme zvyšok krému. Krém prikryjeme treťou oblátkou, natrieme ju lekvárom a zakryjeme štvrtou. Rezy zaťažíme a necháme na chladnom mieste odležať. Potom ich pokrájame a ľubovoľne ozdobíme.
Krém: Do mlieka vložíme kryšt. a vanilínový cukor, ktorý necháme za stáleho miešania zovrieť. Odstavíme a ešte do horúceho vmiešame kokos, ktorý sme zabarili horúcou vodou. Zmes necháme vychladnúť, potom do nej primiešame stužený tuk a vypracujeme hladký krém.