Domáca treska v majonéze
rybie filé 800-1000 g, 2 veľké cibule, 3 dcl octu, 2 mrkvy, 3-4 PL horčice, 5 ks veľkých bobkových listov, soľ, celé čierne korenie, mleté čierne korenie, veľkú majonézu
Ako na to:Rozmrazené filé uvaríme v kyslom náleve: K nálevu potrebujeme menší hrniec, do ktorého dáme 3 litre vody, pridáme pohár octu, celé čierne korenie a 5 veľkých bobkových listov, alebo 7-8 menších.
Nálev necháme variť asi 5 minút, a až potom pridáme rozmrazené filé. Varíme asi 10-15 minút. Filé potom vyberieme, dáme do misy a necháme vychladnúť. Zatiaľ si očistíme dve mrkvy.
Nožíkom alebo vidličkou dôkladne rozsekáme filé na drobné kúsky, dáme variť mrkvu do osolenej vriacej vody na pár minút 3-4 minútky od bodu varu. Mrkvu necháme vychladnúť a postrúhame ju do misy.
Pridáme nakrájanú cibuľu na drobné kúsky, stredne veľkú majonézu, dve-tri alebo štyri PL horčice, dve lyžice octu. Na záver dochuťte soľou, a tiež pridajte aj trocha mletého čierneho korenia. Potom tresku dajte na 24 hodín do chladničky odležať. Po odstatí môžete ešte prip. dochutiť, napr. celou majonézou, horčicou, soľou alebo octom.