Domáca treska v majonéze

Potrebujeme:

rybie filé 800-1000 g, 2 veľké cibule, 3 dcl octu, 2 mrkvy, 3-4 PL horčice, 5 ks veľkých bobkových listov, soľ, celé čierne korenie, mleté čierne korenie, veľkú majonézu

Ako na to:

Rozmrazené filé uvaríme v kyslom náleve: K nálevu potrebujeme menší hrniec, do ktorého dáme 3 litre vody, pridáme pohár octu, celé čierne korenie a 5 veľkých bobkových listov, alebo 7-8 menších.
Nálev necháme variť asi 5 minút, a až potom pridáme rozmrazené filé. Varíme asi 10-15 minút. Filé potom vyberieme, dáme do misy a necháme vychladnúť. Zatiaľ si očistíme dve mrkvy.
Nožíkom alebo vidličkou dôkladne rozsekáme filé na drobné kúsky, dáme variť mrkvu do osolenej vriacej vody na pár minút 3-4 minútky od bodu varu. Mrkvu necháme vychladnúť a postrúhame ju do misy.
Pridáme nakrájanú cibuľu na drobné kúsky, stredne veľkú majonézu, dve-tri alebo štyri PL horčice, dve lyžice octu. Na záver dochuťte soľou, a tiež pridajte aj trocha mletého čierneho korenia. Potom tresku dajte na 24 hodín do chladničky odležať. Po odstatí môžete ešte prip. dochutiť, napr. celou majonézou, horčicou, soľou alebo octom.

21.09.2008

Podobné recepty