Teľacia roláda
400 g teľacieho mäsa zo stehna, 150 g uduseného špenátu, 200 g šunky, 2 vajcia uvarené natvrdo, soľ, mleté čierne korenie, 40 g tuku, 1 bobkový list, 2 zrnká nového korenia, vývar z kostí, 100 g karotky, 30 g hladkej múky
Ako na to:Mäso rozkrojíme na široký plát, ktorý naklepeme, natrieme hustým uduseným špenátom, obložíme tenkými plátkami šunky a posypeme posekanými uvarenými vajcami.
Potom mäso zvinieme a previažeme pevnou niťou, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a prudko opečieme na rozohriatom tuku zo všetkých strán.
Pridáme bobkový list a nové korenie, podlejeme vývarom z kostí, prikryjeme a udusíme do mäkka. Krátko pred dodusením pridáme očistenú pokrájanú karotku.
Mäkkú roládu vyberieme, šťavu zahustíme múkou a povaríme.