Dobošova torta
Cesto: 8 vajec, 350 g práškového cukru, 350 g polohrubej múky, olej na vymastenie plechu
Plnka: 300 g kryšt. cukru, voda, 1 maslo, 3 lyžice kakaa, 4 žĺtka
Žĺtka vymiešame s práškovým cukrom, pridáme múku a sneh z ôsmych bielkov. Zľahka premiešame. Z uvedenej hmoty upečieme 12 plátov.
Do vymastenej tortovej formy dávame asi 2 lyžice cesta na jeden plát, rozotrieme a v dobre vyhriatej rúre upečieme. Vychladnuté naplníme.
Plnka: Do kastróla dáme cukor a zalejeme studenou vodou tak, aby bol cukor zakrytý. Uvaríme hustý sirup.
Maslo a kakao zalejeme teplým sirupom. Po roztopení masla pridáme žĺtka. Prísady vymiešame do peny a po vychladnutí natierame na tortové pláty.
Vrch ozdobíme zvyškom krému alebo čokoládovou polevou.