Bravčové na divoko

Potrebujeme:

500 g bravčového mäsa zo stehna, 40 g údenej slaniny, soľ, mleté čierne korenie, 5-6 zrniek nového korenia, 5-6 bobúľ mletých borievok, 40 g masti, 1 väčšia cibuľa, 2-3 strúčiky cesnaku, 100 g koreňovej zeleniny (petržlen, mrkva), 1 bobkový list, mäsový vývar, 1 dcl bieleho vína, 20 g hladkej múky, 2 dcl kyslej smotany, citrónová šťava, cukor, 2 lyžice brusnicového kompótu

Ako na to:

Mäso odblaníme, umyjeme a prešpikujeme plátkami slaniny. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, potlčeným novým korením, mletými borievkami a na masti ho zo všetkých strán opečieme.
Pridáme posekanú cibuľu, pretlačený cesnak, očistenú, pokrájanú zeleninu, bobkový list, podlejeme vodou alebo vývarom, pridáme víno a prikryté pečieme v rúre.
Keď je mäso mäkké, vyberieme ho a pokrájame na plátky. Šťavu z mäsa zaprášime múkou, zalejeme, prichutíme citrónovou šťavou, cukrom, pridáme brusnicový kompót a vložíme pokrájané mäso.
Podávame s knedľou.

01.11.2012

Podobné recepty