Polievka z hlivy ustricovej s domácou tarhoňou
250 g hlivy ustricovej (ak nemáme, môžeme použiť aj šampiňóny), cibuľa, hubový bujón, soľ, mleté čierne korenie, mletá rasca, petržlenová vňať
Mrvenica: 1 vajce, hrubá múka (podľa potreby), soľ,
Zásmažka: 2PL oleja, 2PL hladkej múky, 1 ČL mletej červenej papriky
Na oleji osmažíme nakrájanú cibuľu, pridáme umytú a nakrájanú hlivu, soľ, mleté čierne korenie a mletú rascu. Podusíme a zalejeme vodou.
Necháme prejsť varom a pridáme hubový bujón, varíme kým sa bujón nerozpustí. Potom pridáme mrvenicu a chvíľu povaríme. Ochutíme. Nakoniec zalejeme zásmažkou, povaríme a pridáme petržlenvú vňať.
Mrvenica: V miske zmiešame hrubú múku, vajce a trocha soli tak, aby sme mali cesto, ktoré sa bude dať strúhať.
Zásmažka: Na oleji opražíme hladkú múku a pridáme k nej mletú červenú papriku, zamiešame.