Broskyňový koláč

Potrebujeme:

4 vajcia, 2 hrnčeky práškového cukru, 1 vanilkový cukor, ½ hrnčeka mlieka, ½ hrnčeka oleja, 2 hrnčeky polohrubej múky, ½ prášku do pečiva, veľký broskyňový kompót

Ako na to:

Do misy rozklepnite 4 vajcia, pridajte práškový cukor, vanilkový cukor, olej a elektrickým šľahačom vyšľahajte na penu. Potom pridajte múku, mlieko, prášok do pečiva a dobre vymiešajte.
Veľkú konzervu broskýň rozdeľte na dve časti, jednu časť pokrájajte na drobné kocky, ktoré nahádžete do cesta a druhú polovicu nakrájajte na mesiačiky, ktorými ozdobíte vrch koláča. 1/2 broskýň dajte do cesta a druhú polovicu broskýň dajte na cesto.
Pečte pri teplote 180 stupňov asi 3/4 hodinku. Plech vymažte maslom a posypte hrubou múkou. Vychladnutý koláč posypte práškovým cukrom.

27.07.2008

Podobné recepty