Torta
Cesto: 5 vajec, 200 g kryštálového cukru, 200 g polohrubej múky, 5 PL teplej vody, 1 ČL prášku do pečiva, kakao do druhého cesta
Krém: 1200 ml mlieka, 200 g hl.múky, 4 vanilkové cukre, 8 žĺtkov, 300 g mletého cukru, 300 g masla
čokoládovú polevu, džem
Cesto: Vyšľaháme žĺtka s cukrom. Pridáme vodu, šľaháme a pridáme polovicu múky s kypr.práškom. Potom polovicu tuhého snehu z bielkov, zase múku a nakoniec zľahka sneh.
Dáme do formy, ktorú sme vyložili papierom na pečenie a dáme piecť. Pečieme na 180 °C cca 45 min.
Tak isto postupujeme aj pri druhom ceste (kakaovom).
Krém: Z mlieka, vanilky, žĺtkov, hl.múky urobíme hustú kašu. Necháme vychladnúť.
Zatiaľ vymiešame maslo s cukrom a pridáme vychladnutú kašu. Odložíme 1/3 z krému. Do 2/3 krému pridáme roztopenú čokoládu asi 200 g a vyšľaháme.
Skladanie: Biele cesto, natrieme džemom, navrstvíme čokoládový krém, potom hnedé cesto, znovu natrieme džemom, dáme biely krém, potom hnedé cesto, ktoré sme natreli džemom, čokoládový krém a nakoniec biele cesto. Všetko nakoniec potrieme malou vstvou krému a necháme stuhnúť. Nakoniec všetko polejeme čokoládovou polevou.