Šampiňónová omáčka
Potrebujeme:
2 PL múky, 60 g masla, 100-150 g šampiňónov, citrónová šťava, mleté čierne korenie, 1 l mäsového vývaru (masox), 4 PL mlieka, 1 vajce, soľ, pažítka, žemľa
Ako na to:Múku opražíme na masle do zlatožlta, pridáme očistené, na malé plátky pokrájané šampiňóny, pokvapkáme ich citrónovou šťavou a dochutíme korením. Zalejeme mäsovým vývarom a chvíľu povaríme.
V mlieku rozhabarkujeme vajce, vlejeme do vriacej polievky a ihneď z ohňa odstavíme. Podľa chuti osolíme. Podávame s posekanou pažítkou a opraženými žemľovými kockami.
12.11.2012
Podobné recepty
Šampiňónová omáčka I, Jelenia sviečkovica na rošte s domácimi knedľami, Šampiňónová omáčka, Smotanovo – šampiňónová omáčka, Šampiňónová omáčka, Grilované kurčatá so šampiňónovou omáčkou, Grilované kurčatá so šampiňónovou omáčkou, Šampiňónová omáčka, Šampiňónová kyslomliečna polievka, Šampiňónová nátierka