Trojfarebné kocky
3 vajcia, 60 g práškového cukru, 60 g hladkej múky, 20 g kakaa, 2 lyžice oleja
Krém: 100 g kryšt. cukru, 200 ml mlieka, 20 g maizeny, 1 žĺtok, 250 g gaštanového pyré, 150 g masla, 300 ml šľahačky, 30 g práškového cukru, lieskové oriešky na posypanie
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a opatrne doň primiešame polovicu práškového cukru. Zvyšok cukru vymiešame spolu so žĺtkami a zmes zmiešame so snehom. Pridáme preosiatu múku a kakao a za stáleho miešania prilievame olej.
Cesto vylejeme do malej vymastenej formy a pečieme pri teplote 180 °C asi 20 minút.
Krém: V mlieku za stáleho miešania rozpustíme kryšt. cukor, maizenu a žĺtok. Zmes privedieme do varu, kašu hneď odstavíme a necháme vychladnúť. Do vychladnutej zmesi pridáme maslo a gaštanové pyré. Zmes vyšľaháme do hladka.
Krém nahrubo rozotrieme na vychladnuté cesto a necháme stuhnúť. Šľahačku vyšľaháme spolu s cukrom a natrieme na krémovú vrstvu. Koláč nakoniec posypeme nasekanými lieskovými orieškami.