Pečené vrabce na jablkách
500 g bravčovej pečene, trocha mlieka, 50 g údenej prerastenej slaniny, mleté čierne korenie, mletá rasca, majorán, 100 g masti, soľ, 5 jabĺk, trocha mletej červenej papriky, 50 g čerstvého masla
Ako na to:Umytú a odblanenú pečeň namočíme na pol hodiny do sladkého mlieka. Potom ju vyberieme a pokrájame na väčšie štvorce, tzv. vrabce.
Každého vrabca prešpikujeme pruhom prerastenej slaniny, ktorá má z neho trčať ako zobáčik. Potom pečeň okoreníme mletým čiernym korením, mletou rascou, majoránom a na masti pomaly opekáme. Opečenú pečeň vyberieme a pred podávaním osolíme.
Jablká olúpeme, zbavíme jadrovníka, pokrájame na kolieska hrubé ako prst a opečieme vo výpeku. Potom trocha podlejeme vývarom, pridáme mletú červenú papriku a kúsok čerstvého masla. Keď sú jablká udusené do sklovita, odstavíme ich z ohňa.
Podávame s ryžou a s jablkami.