Jemná teľacia polievka so zeleninou

Potrebujeme:

500 g teľacieho mäsa, 1 cibuľa, 2 lyžice oleja, 1 l horúceho bujónu, 500 g zemiakov, 600 g mrazenej zeleniny, soľ, mleté čierne korenie, petržlenová vňať

Ako na to:

Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na malé kúsky. Cibuľu očistíme a tiež nakrájame na malé kocky. Všetko spolu opečieme na oleji.
Zalejeme vývarom z bujónu a varíme prikryté pokrievkou pri miernej teplote.
Zemiaky očistíme a nakrájame na kocky, pridáme ich k vývaru aj s mrazenou zeleninou a polievku dochutíme soľou a mletým čiernym korením.
Podávame ozdobenú s nadrobno nakrájanou petržlenovou vňaťou.

26.11.2012

Podobné recepty