Americký guláš

Potrebujeme:

500 g bravčového pleca bez kostí, 40 g tuku, 1 väčšia cibuľa, 1 lyžička octu, mletá paprika, mleté korenie, 200 g bielej fazule, 3 lyžice kečupu, soľ

Ako na to:

Prebratú fazuľu prepláchneme, zalejeme studenou vodou a necháme 3 hodiny máčať. Potom ju v tej istej vode uvaríme do mäkka.
Nadrobno pokrájanú cibuľu opražíme do ružova na tuku a pridáme mletú papriku. Potom vmiešame mäso pokrájané na rovnako veľké kocky a dusíme ho pod pokrývkou do vypečenia vlastnej šťavy.
Mäso osolíme, pokvapkáme octom, podlejeme trochou vody a za stáleho miešania a podlievania vodou dusíme do mäkka. Ku koncu dusenia pridáme odkvapkanú fazuľu, kečup, soľ, korenie, prípadne ešte prikyslíme octom. Podávame s pečivom.

28.11.2012

Podobné recepty