Bleskové kura

Váš prehliadač nepodporuje video recepty
Potrebujeme:

hydinové mäso, rímsky šalát, červená paprika, červené víno, sójová omáčka, soľ, vajce, zemiakový škrob, olivový olej, feferónky, ďumbier

Ako na to:

Kuracie mäso pokrájame na tenké plátky. hydinu dáme do misky a osolíme. Do mäsa vmiešame vajce. Do misky tiež pridáme približne dve kopcovité lyžičky škrobu. Všetko poriadne premiešame a necháme odlezať. Zatiaľ si nastrúhame ďumbier. Rímsky šalát pokrájame nadrobno. Červenú papriku nakrájame na pásiky. Feferónky alebo chilli papričky nasekáme nadrobno. Vo woku rozohrejeme olej. Na rozohriaty olej dáme mäso a rýchlo ho pražíme. Do woku vysypeme červenú papriku a chilli papričky. Do mäsa primiešame ďumbier. Jedlo dochutíme červeným vínom. Nakoniec nesmieme zabudnúť na sójovú omáčku. Keď máme mäso mäkké, pridáme k nemu šalát. Bleskové kurča podávame s ryžou.

Fotogaléria k receptu

01.12.2012 | autor:

Podobné recepty