Dusené hovädzie s paštrnákovým pyré
600 g hovädzieho,
200 g karotky,
3 PL (60 g) bravčovej masti,
3 dcl Šariša tmavého,
4 lúpané paradajky,
40 g sušených hrozienok,
80 g paštrnáka,
200 g cibule,
200 g petržlenu,
3 PL (50g) kryštálového cukru,
1 ČL (4 g) mletého čierneho korenia,
200 g pretlaku,
soľ,
200 g masla
4 porcie
Čas prípravy: 15 minút
Čas tepelnej úpravy: 60 minút
1.V tlakovom hrnci rozpustíme masť, orestujeme cibuľu, karotku, petržlen, nakrájané na menšie kocky.
2.Pridáme mäso v celku, orestujeme ho zo všetkých strán. Pridáme pivo, pretlak, paradajky, hrozienka, vodu podľa potreby a dusíme do mäkka.
3.Mäso vyberieme a zeleninu rozmixujeme s vývarom – vznikne omáčka.
4.Paštrnák na pyré uvaríme do mäkka, pridáme maslo, soľ a rozmixujeme.