Zajačí chrbát na ihle

Potrebujeme:

1 zajačí chrbát, mleté čierne korenie, 40 g masti, 200 g údenej slaniny, 2-3 cibule, mletá červená paprika, olej, soľ

Ako na to:

Zajačí chrbát umyjeme a vykrojíme dva mäsové valčeky. Tieto pokrájame na medailóniky, asi 1 cm hrubé.
Medailóniky zľahka naklepeme a okoreníme mletým čiernym korením. Osolíme a opražíme na masti po oboch stranách.
Údenú slaninu pokrájame na plátky približnej veľkosti medailónikov. Cibuľu pokrájame na kolieska.
Na ihlu striedavo napichujeme zajačie medailóniky, kúsky údenej slaniny a kolieska cibule. Lyžičku mletej červenej papriky rozmiešame v troche oleja a potrieme pripravené ihly.
Pečieme v grile alebo vo vyhriatej rúre. Počas pečenia potierame olejom s paprikou.

07.12.2012

Podobné recepty