Teľacie medailóniky so špargľou
400 g teľacieho karé, soľ, mleté čierne korenie, 1 lyžica oleja, 500 g špargle, neenergetické sladidlo, 30 g cibule, 100 g paradajok, 1 citrón, 1 lyžica nátierkového masla, petržlenová vňať
Ako na to:Teľacie karé pokrájame na rezne, mierne naklepeme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a opečieme na rozohriatom oleji po 4 minúty z oboch strán.
Rezne vyberieme a uložíme na teplom mieste. Špargľu očistíme, vložíme do mierne osolenej vody, pridáme trochu sladidla a varíme 8 minút. Vyberieme a pokrájame na 2 cm kúsky.
Vo výpeku opražíme očistenú nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme pokrájanú špargľu, umyté pokrájané paradajky, jemne osolíme, pokvapkáme šťavou z polovice citróna a krátko podusíme.
Špargľu rozdelíme na taniere, na ňu uložíme teľacie rezne, na každý dáme kúsok masla a ozdobíme petržlenovou vňaťou.