Kuracia pochúťka
2-3 ks kuracích pŕs, 4 vajcia, 4 lyžice hrubej múky, nadrobno pokrájanú kápiu, mleté biele korenie, nadrobno pokrájanú kyslú uhorku, nastrúhaný syr, 1 dcl mlieka, soľ, vegetu
Ako na to:Kuracie rezne narežeme, osolíme, okoreníme a cez mikroténovú fóliu naklepeme. Formu na srnčí chrbát natrieme olejom a naklepané mäso do nej naukladáme.
Celé vajcia rozšľaháme s mliekom. Pridáme hrubú múku, pokrájanú kápiu s uhorkou a nastrúhaný tvrdý syr. Ochutíme soľou, vegetou, mletým korením a spolu premiešame.
Ochutenú vaječnú zmes navrstvíme na mäso a dáme asi na hodinu piecť do vyhriatej rúry. Po upečení vyklopíme a krájame na plátky. Podávame s ryžou a so zeleninovým šalátom.